Kreditkort, bankkort och kontokort

Kreditkort är mycket smarta små uppfinningar. Ett kort med pengar som man kan låna när man än vill och behöver, hur bra är inte det? Väldigt bra, speciellt i slutet av månaden när lönen börjar ta slut innan man fått nästa.

Kreditkort ges ut av kreditkortsföretag och det är dessa som lånar ut pengar till kortinnehavaren. Denne får en faktura vid månadens slut med begäran att betala igen det som handlats under månaden. Det som är fördelen med kreditkort här är att man kan välja att antingen betala hela beloppet på en gång eller att dela upp den.

kreditkortKreditkort även för studenter
Kan studenter, som inte har så mycket pengar skaffa ett kreditkort? Ja, det går faktiskt! Trots att ekonomin är knaper räknas studenters CSN-bidrag som inkomst och det räcker för att kunna få ett kreditkort som student. Ett kreditkort kan bli räddningen för många studenter. När man är student är det osäkert vilken månad man faktiskt kan leva och när man får leva på knäckebröd. Det kan bli väldigt olika beroende på hur många böcker man måste köpa och annat man måste lägga pengar på. Med kreditkortet behöver man inte oroa sig. Dock bör man tänka på att använda pengarna väl; man måste kunna betala tillbaka dem också!