MC-kläder i polymaterial

Flera olika typer av textiler används i MC-kläder. De MC-kläder som inte är gjorda i skinn är allväderskläder som är sydda för att klara av att stå emot vind och regn. Oftast har denna typ av MC-kläder flera olika lager för att det ska skydda så mycket som möjligt. Översta lagret är ett regntätt material som ska hålla vattnet ute men samtidigt andas ut ångorna från kroppen. Det andra lagret består av ett vindtätt material som ska, precis som det regntäta lagret, andas men hålla vinden ute. Dessa två lager är grunden för allväderskläder, men de två lagren behöver inte vara i två delar utan ett material kan göra båda jobben. De flesta MC-kläder har också ett innelager för att värma. Detta lager kan vara gjort av microfleece till exempel. Under de kallare årstiderna finns det fodrade MC-kläder som är tjockare för att hålla dig varm. Fodret är också i andasmaterial så att du varken ska svettas eller frysa under din åktur. Det finns massor av olika material som MC-kläder syrs av. En del jackor har ett material som heter newpreen på kragen. Newpreen är brandsäkert och gjort för att inte irritera huden och samtidigt vara bekvämt.