Vadderade kuvert i praktiken

vadderade kuvertDen vardagliga människan använder vadderade kuvert till att skicka ömtåliga saker i, så som glas och elektronik. Det finns säkert andra användningsområden för vadderade kuvert som mer kreativa personer kommer på, men det är inte det vi ska prata om här. I den här korta texten ska det försökas förklara varför vi använder vadderade kuvert. Egentligen är det ganska enkelt. Vi vill inte att saken vi skickar ska gå sönder helt enkelt. Så som posten hanterar mindre paket och vanliga kuvert är det inte ovanligt att saker som inte är rätt paketerade går sönder någonstans på vägen till målet. Denna chans minskar avsevärt när man använder vadderade kuvert. Själva saken är ju utformad som så att den ska skydda så mycket som möjligt, både mot stötar och slag och mot regn och fukt. Ja, om du slår på ett vadderat kuvert med någonting i med en knytnäve så går det med största säkerhet sönder också. Men vadderade kuvert ska ju skydda mot de oavsiktliga skadorna, inte de avsiktliga. Så som andra paket och kuvert som far in det och att bli ner tryckt i en stor påse med massa andra saker. Detta överlever de ganska bra, men tänk lite själv också när du skickar saker.